Næsten hver tredje indvandrerdreng dumper folkeskolen

31,9 pct. af indvandrerdrengene i Danmark - næsten hver tredje - består ikke dansk og/eller matematik i 9. klasse, viser tal som AE-rådet har trukket for DR.

De dårlige resultater skyldes indvandrerdrengenes kulturelle baggrund, men særligt deres dårlige sociale baggrund, fortæller chefanalytiker i Arbejdernes Erhvervsråd, Mie Dalskov Pihl, til DR.

- De har ofte lavt uddannede forældre og forældre uden arbejde, og derudover er der også nogle kulturelle barrierer. Hvis man kommer med et andet sprog end dansk, kan det være svært at bestå dansk og matematik i 9. klasse, siger hun.

Læs også: Støjberg vil lukke skoler med mange indvandrere

Men det er ikke kun et problem for de pågældende drenge, forklarer Jacob Nielsen Arendt, professor ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

- Når man ikke består i folkeskolen, får man også sværere ved at få en kompetencegivende uddannelse og på den lange bane et arbejde. Det er ikke kun dårligt for de unge, som ikke får udnyttet deres potentiale, men også for samfundet, for de her drenge bliver dyre for samfundet, siger han til DR.

Det går bedre for indvandrerpigerne, men blandt etniske danskere er det generelt også pigerne, der klarer sig bedst.

Læs også: Piger vinder og drenge taber i folkeskolen

- Vi har tilsyneladende indrettet et skolesystem, der er bedst til at få fat i pigerne, siger Mie Dalskov Pihl fra AE-rådet, der mener, at man nu bør overveje, om folkeskolen skal indrettes anderledes.

Sammenlagt dumpede hver sjette 9. klasseelev dansk og/eller matematik sidste år.

 

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip