Narkotiltalt flygter fra psykiatrisk afdeling før retssag

En stige i en gård ved en psykiatrisk afdeling gjorde det muligt for en 28-årig mand at flygte kort før midnat 16. maj i år, og den tiltalte i sagen om levering og salg af narkotika i København er ikke set siden.

Derfor vil anklagemyndigheden have den 28-årige ud af sagen om de såkaldte "hvide bude", så den anden tiltalte - en 38-årig mand - kan køre videre ved Københavns Byret tirsdag.

- Den tiltalte blev anbragt på psykiatrisk afdeling, fordi han havde en opførsel, der påkaldte sig anbringelse, siger anklager Kristoffer Petersen fra Københavns Politi til Ritzau.

- Dagen efter undveg den tiltalte med en stige i gården, som ifølge personalet på stedet var sat op af nogen udefra, fortæller anklageren før sagens første retsmøde går i gang.

De to mænd er sammen tiltalt for i løbet af to måneder fra 15. oktober til 18. december sidste år at levere i alt godt et kilo kokain og knap 100 gram ecstasy til kunder i blandt andet København.

Ifølge anklagemyndigheden fungerede de to mænd som såkaldte "hvide bude", der bragte kokain og ecstasy ud til kunder, der bestilte stofferne via sms på telefonnummeret 22910102.

- Vi har ikke kunnet finde den tiltalte, så jeg vil begære hans sag udskilt, så vi kan gennemføre sagen mod den anden tiltalte, siger Kristoffer Petersen.

Desuden er de tiltalt for at være i besiddelse af 1,8 kilo kokain og 861 gram ecstasy, som er blevet fundet dels på deres bopæle, dels i en bil.

Som en ekstra bonus fandt politiet ved anholdelsen et kundekartotek med 200 kunder, som ifølge politiet talte både journalister, advokater og generelt personer i højt placerede stillinger.

De har alle fået et venligt brev fra politiet med et bødeforlæg og vejledning om afvænning for stofmisbrug.

Flere kokainkunder meldte sig selv til politiet, da de har brugt firmatelefonen til at bestille narko og derfor frygter, at chefen får besked om ulovlighederne.

I alt har politiet udskrevet bøder til kunder på en lille million kroner. Flere end halvdelen har frivilligt valgt at betale bøden, mens resten skal en tur i retten.

Den største bøde til de 200 kokainkunder lyder på 20.000 kroner, da det er dyrere, jo flere gange kunderne har fået besøg af de "hvide bude".

Der forventes dom i sagen torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip