Nasa-raket eksploderer under start

En ubemandet rumraket af typen Antares er eksploderet under opsendelse fra en base i den amerikanske delstat Virginia.

Det viser tv-billeder fra den amerikanske rumfartsorganisation Nasas egen tv-station tirsdag aften lokal tid.

- Vi har mistet Orb-3-fartøjet, lød det fra kommentatoren på kanalen.

Hvorfor raketten eksploderede, er endnu uvist, men at dømme ud fra billederne skete der en eksplosion i rakettens motorer, hvilket fik den til at falde ned mod jorden og eksplodere i en enorm ildkugle.

Raketten nåede ifølge Nasa kun at være i luften i seks sekunder.

Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med eksplosionen, oplyser Nasa, men de materielle skader på anlægget og basen skulle være store.

Raketten havde Den Internationale Rumstation, ISS, som destination, hvortil den skulle levere over 2200 kilo mad og andre forsyninger til rumstationen og dens seks astronauter.

Om bord var blandt andet udstyr til at foretage kemiske analyser af meteorer, der brænder op i Jordens atmosfære.

Det er det private firma Orbital Sciences, der har bygget raketten. Firmaet er hyret af Nasa til at fragte varer til ISS, og tirsdagens mislykkede opsendelse var den tredje ud af otte planlagte missioner, som firmaet skulle stå for.

- Det har været hårdt arbejde for at komme så vidt, sagde direktøren for Orbital Sciences, Frank Culbertson, kort før opsendelsen.

Efter planen skulle raketten gå i kredsløb om Jorden indtil 2. november, hvorefter den skulle nærme sig ISS, så der kunne ske en sammenkobling 418 kilometer over Jordens overflade.

Raketten skulle egentlig være sendt af sted mandag, men da en båd sejlede for tæt på den ø, hvor opsendelsen skulle være sket fra, blev den udsat.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip