Nationalbanken vil fortsat overvåge dankortet efter salg

Nationalbanken bakker fuldt ud op omkring den salgsproces, som er i gang for Nets.

Det oplyser Nationalbanken.

I udtalelsen fra Nationalbanken understreges det, at det ikke er nødvendigt for banken at eje en del af Nets for at overvåge betalingsformen i Danmark.

- En ejerandel af Nets er ikke en forudsætning for udførelse af Nationalbankens myndighedsrolle som overvåger af betalingsformidlingen i Danmark, skriver Nationalbanken.

Nets er et privat selskab, som hovedsageligt ejes af norske og danske banker.

Nationalbanken har sin nuværende aktiepost i Nets på knap 10 procent gennem købet af aktier fra Danske Bank i 2003 i det daværende PBS.

Siden dengang har selskabet udviklet sig til en nordisk virksomhed med videre europæiske ambitioner, og ejerskab af et selskab som Nets er ikke en naturlig opgave for Nationalbanken, skriver banken.

Nationalbanken lægger vægt på dankortet og Betalingsservice som en sikker og effektiv del af det danske landskab for betalingsmidler. Nets og Danske Erhverv indgik sidste år en aftale om dankortet.

Med de aftaler, der foreligger, vil Betalingsservice også blive videreført i forbindelse med salget, skriver de i udtalelsen.

Derfor er en ejerandel af Nets ikke en forudsætning for udførelse af Nationalbankens myndighedsrolle som overvåger af betalingsformidlingen i Danmark, oplyser Nationalbanken.

Virksomheden Nets er inde i den sidste og afgørende fase af et salg. Det er ikke offentligt, hvem der byder, men flere medier skriver, at store udenlandske kapitalfonde som Goldman Sachs, Nordic Capital og danske ATP er med i opløbet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip