Nato-topmøde skaber kaos i Wales: Skoler og veje lukkes

Når de 28 medlemsnationer i Nato torsdag og fredag samles til topmøde på et stort golfanlæg i Wales, er den britiske halvø mere eller mindre i undtagelsestilstand.

Et 20 kilometer langt og solidt hegn er sat op i området om Celtic Manor, hvor topmødet afholdes, og lukkede veje har længe skabt trafikkaos i det sydlige Wales, hvor alene antallet af udstationerede betjente udgør en hel by.

9500 betjente fra 29 forskellige politistyrker er sat i arbejde, og hundredvis er udstationeret alene til at overvåge fra alle broer på de veje, som fører mod golfstedet.

Ifølge den ansvarlige politichef Chis Armitt er sikkerheden større end under OL i 2012 og den største hidtil på britisk grund.

110 skoler i det sydlige Wales er berørt af det internationale stormøde, og 40 skoler har enten helt lukket eller delvist aflyst undervisning ifølge BBC.

Der er planlagt flere demonstrationer for fred og imod Nato i forbindelse med topmødet, hvor medlemmernes 28 stats- og regeringschefer blandt andet skal diskutere løsninger på konflikten i Ukraine, Afghanistan og krisen med Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Trafikproblemerne har stået på i tre uger, siden man begyndte at opsætte det meget solide og høje hegn, der omringer Celtic Manor.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip