Naturorganisation: Landbruget blokerer miljøplaner

Ministeren vil ikke nok, og landbruget vil slet ikke noget. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, der derfor ikke har store forhåbninger til miljøministerens vand- og naturplaner, som fremlægges tirsdag.

Det siger foreningens præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen til Ritzau.

I den del af udspillet der omhandler naturplaner, er der fra ministerens side lagt nogle rammer, som kommunerne og landbruget senere skal udfylde mere lokalt. Det lover ifølge Ella Maria Bisschop-Larsen ikke godt for naturen.

- De penge, der skal bruges, er sat af, men det er landmændene, der skal søge pengene. Hvis de ikke ønsker at deltage, så kan man ikke gennemføre det. Derfor kan det her strande i kommunerne, siger hun.

Hun mener ikke, landbruget har vist sig som en brugbar samarbejdspartner, når det gælder om at forbedre forholdene for naturen.

- Det har vi set. Det er ikke en bekymring, der er ubegrundet. Vi har set gentagne gange, at landbruget ikke vil være med. Nogle vil, og nogle vil ikke. Men der skal ganske få til at blokere det hele, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Den del af ministerens udspil, der gælder vandplanerne, er ifølge Ella Maria Bisschop-Larsen slet ikke nok til at udligne et for Dansk Naturfredningsforening skuffende forløb ved sidste omgang vandplaner.

- Sidste omgang blev for det første underkendt af retten, efter at landbruget anlagde sag efter for korte høringsfrister. Så startede hele balladen forfra, siger hun.

- Derefter var der nogle omfattende høringer. I de høringer blev planerne udvandet, så det reelt er en meget lille indsats, der blev gjort. Det bliver ikke rigtig rettet op i de her planer.

Miljøministerens planer er dog et lille skridt i den rigtige retning ifølge Ella Maria Bisschop, der dog savner initiativer for grundvandet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip