NCC påtager sig ansvaret for sammenstyrtet boligblok

Da en boligblok i Frederikshavn søndag kollapsede, skyldtes det et samspil mellem flere uheldige omstændigheder. To mennesker kom til skade ved sammenstyrtningen - den ene alvorligt.

Entreprenørselskabet NCC, der var i gang med at renovere boligblokken, påtager sig ansvaret.

- Det er et samspil mellem flere uheldige faktorer, der førte til den alvorlige ulykke. Som totalentreprenør har vi det overordnede ansvar for projektstyringen, og det ansvar har vi ikke løftet godt nok, siger områdedirektør Henrik Krogh Holm i NCC Construction i en pressemeddelelse.

- Vi har aldrig oplevet en ulykke som denne før, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at noget lignende ikke sker igen. Det er en ulykke, der bare ikke måtte ske, siger han.

Det var et utilstrækkeligt forarbejde og koordinering omkring nedrivning af en ydermur, der var en af årsagerne til, at hjørnet af en boligblok søndag kollapsede. Ydermuren var revet ned, da en ny skulle opføres. Samtidig var gulvet i bygningen hugget op, da der skulle isoleres.

Undersøgelsen af hændelsesforløbet viser, at ulykken blandt andet skete som følge af håndteringen af dette arbejde, oplyser NCC.

Bagmuren fik for stor belastning og mistede en del af sin stabilitet, da det blæste. Det blev forstærket af, at den eksisterende gulvkonstruktion også var fjernet, og at der derfor ikke var støtte ved den nederste del af muren.

NCC har som totalentreprenør ansvaret for den overordnede byggeledelse. Som det ofte er tilfældet, står NCC også selv for at føre tilsyn på sagen.

- Selvom det er for tidligt at komme med endelige konklusioner omkring baggrunden for ulykken, må vi allerede nu konstatere, at vi burde have krævet et bedre projektmateriale fra vores rådgivere. Vi burde også have ført et mere omfattende tilsyn, siger Henrik Krogh Holm.

Bygherren, Boligforeningen Vesterport, besluttede tidligere på ugen, at alle beboere skal genhuses. Og direktør i Vesterport Steen Møller Andersen er tilfreds med den klare udmelding fra NCC.

- Nu kigger vi fremad og forventer, at projektet vil forløbe uden yderligere tilbageslag. Vores interesse er, at beboerne får nogle gode lejligheder, som de bliver glade for, siger Steen Møller Andersen i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip