Nedbrudt Steven Kruijswijk: Jeg har tabt Giroen

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Uheldige Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) har opgivet håbet om at vinde etapeløbet Giro d'Italia efter at have mistet sin førertrøje på tredjesidste etape.

Hollænderen er ellers kun godt et minut efter førende Esteban Chaves, men fredagens styrt og efterfølgende nedtur har slået ham helt omkuld.

- Jeg er mentalt nedbrudt. Jeg har tabt Giroen, siger Steven Kruijswijk ifølge ad.nl.

Han kom forkert ind i et sving på en nedkørsel og stod på hovedet hen over styret, inden han endte i en snedrive.

Selv om han hurtigt kom på cyklen igen, var topkonkurrenterne ude af syne, og de sidste 50 kilometer blev én lang kamp mod uret, som Kruijswijk tabte.

- Det var en kørefejl. Jeg tabte kontakten til de andre, og da vidste jeg, at det var overstået.

- Jeg havde ondt over det hele: min ryg, mine ribben. Min moral var ødelagt, og så var det forbi, siger Steven Kruijswijk.

Vincenzo Nibali (Astana) vandt fredagens etape og avancerede til andenpladsen efter den nye mand i førertrøjen, Esteban Chaves (Orica-Greenedge).

Chaves måtte slide hårdt for at begrænse tidstabet til Nibali, men har et forspring på 44 sekunder inden de to sidste etaper.

- For mig var dette den hårdeste dag i løbet, men jeg har taget den lyserøde førertrøje. Jeg er meget, meget glad, siger Esteban Chaves ifølge TV2.

- På de sidste kilometer forsøgte jeg at følge Nibali. Han var for stærk, men jeg har trøjen, og vi vil forsøg at forsvare den i morgen (lørdag, red.), lyder det fra colombianeren.

Lørdagens 20. etape er et nyt bjergridt på 134 kilometer, inden løbet slutter med en flad etape til Torino på søndag.

/ritzau/