Nej, der er ingen sundhedsfordele ved at spise moderkagen, efter du har født

Det har længe været hævdet, at moderkagen indeholder vitaminer, der kan give sundhedsmæssige fordele.

Men det skyder forskningen nu en hvid pil igennem - formentlig til mange kvinders glæde.

Et studie fra Northwestern University fandt, at der ikke er nogen beviste fordele. Der er omvendt ikke lavet undersøgelser af, om det udgør en sundhedsmæssig risiko at spise moderkage. Det skriver BBC.  

Ifølge forskerne er det blevet stadig mere populært at spise moderkagen efter fødslen, og det er formentlig, fordi kvinderne er blevet påvirket af historier i medierne, på blogs og websites.

I studiet kiggede de på 10 publicerede studier, der drejede sig om at spise moderkagen. Man kunne hverken finde data, der viste, at der var fordele ved at spise moderkagen rå, tilberedt eller i pilleform.

Læs også: Danske kvinder spiser moderkage

Det har været hævdet, at spisning af moderkagen kan reducere smerte efter fødslen, give mere energi, hjælpe med produktionen af brystmælk og øge båndet mellem mor og barn.

Moderkagen er et filter, der absorberer giftstoffer og beskytter fostret mod forurening. Derfor har forskerne anført, at der kan gemme sig bakterier og virus i den efter fødslen.

Derfor giver de følgende råd, hvis man alligevel har tænkt sig at spise moderkagen.

- Kvinder skal være opmærksomme på, at som al anden mad kan moderkagen blive for gammel, så man skal være forsigtig med, hvordan man opbevarer den. Hvis en kvinde vil spise den, bør hun diskutere det med sin jordemoder før fødslen, så man kan arrangere, at hun får sin moderkage, siger Louise Silverton fra Royal College of Midwives.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip