Netanyahu til USA: Lad selskaber flyve til Israel

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har bedt USA's udenrigsminister, John Kerry, om hjælp til at lade amerikanske flyselskaber genoptage deres rejser til Israel.

Det sker, efter at USA's luftfartsmyndigheder (FAA) har indført et 24 timer langt forbud mod at flyve til Tel Aviv, hvor en raket tirsdag slog ned tæt på Ben Gurion International Airport.

En israelsk topembedsmand oplyser, at Netanyahu i en samtale med Kerry "bad ham arbejde på at lade amerikanske flyselskaber genoptage flyvningerne til Israel".

En talsmand for det amerikanske udenrigsministerium bekræfter, at samtalen har fundet sted, men understreger, at forbuddet udelukkende er motiveret af at sikre amerikanske statsborgere og selskabers sikkerhed, og at forbuddet løbende tages op til revurdering.

En topembedsmand fra Det Hvide Hus understreger, at man fra politisk side ikke vil underkende FAA's forbud.

- Vi forstår de israelske bekymringer. De vil ikke have lukket for trafikken til Ben Gurion. Vi kan vurdere det hvert døgn, men når en raket lander tæt på lufthavnen, så er der ikke andet at stille op, lyder det.

Også en række europæiske flyselskaber har midlertidigt indstillet flyveturene til Tel Aviv.

Den amerikanske rigmand og tidligere borgmester i New York, Michael Bloomberg, har dog tænkt sig at trodse forbuddet for at vise sympati med Israel.

- I aften vil jeg flyve med El Al (israelsk flyselskab, red.) til Tel Aviv for at vise solidaritet med det israelske folk og for at demonstrere, at det er sikkert at flyve ind og ud af Israel, skriver han på Twitter.

Raketten, der har udløst forbuddet, blev affyret fra Gazastriben, hvor israelsk militær og militante palæstinensere kæmper blodige kampe.

Flere end 600 personer har mistet livet under konflikten i løbet af de seneste 15 dage.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip