Neymar og Messi nedlægger Celta Vigo

26/03/2014

Neymar og Lionel Messi førte an, da FC Barcelona onsdag aften hjemme på Camp Nou slog Celta Vigo med 3-0 i Primera Division.

De regerende spanske mestre lader i den grad til at være tilbage på rette spor efter et par svipsere den seneste måned.

I weekenden blev rivalerne fra Real Madrid nedlagt med 4-3 på udebane, og den vigtige sejr blev fulgt op på overbevisende manér med pligtsejren over Celta Vigo fra midten af tabellen.

Efter bare fem minutter bragte Barcelona sig i front. Messi lagde bolden af til højrekanten Alexis Sánchez, der havde set, at Neymar stod fri og nemt kunne gøre det til 1-0 for værterne.

Lionel Messi øgede til 2-0 efter en halv time, da Andrés Iniesta spillede ham fri i dybden med en genial stikning. Argentineren lod gæsternes målmand komme ud imod sig, inden han tog trækket forbi keeperen og lagde bolden ind i nettet.

Midtvejs i anden halvleg blev det 3-0, da Alexis Sánchez på ny assisterede Neymar. Denne gang med en perfekt tværpasning, som brasilianeren tog med sig, inden han driblede forbi to forsvarsspillere og sendte bolden fladt i mål.

Celta Vigo, der var uden Michael Krohn-Dehli, havde ikke særlig mange chancer, men et par gange lykkedes det at true hjemmeholdets mål.

Midtvejs i første halvleg sendte Fabián Orellana et nærgående frispark af sted mod Barcelonas mål. Målmand Victor Valdés fik reddet, men blev samtidig skadet og måtte lade sig udskifte. Hvis skaden er alvorlig kan VM være i fare for den spanske målmand.

Reservekeeper José Manuel Pinto blev efter pausen tvunget ud i en dobbeltredning, da Augusto Fernandez og Santiago Mina afsluttede i samme sekvens.

Barcelona topper Primera Division med 72 point. Real Madrid og Atlético Madrid skal begge i aktion senere onsdag, hvor de har chancen for at gå forbi mesterholdet.