NFL kan skubbe engelsk landshold ud af Wembley

Det engelske fodboldlandshold skal måske til at spille flere af holdets hjemmekampe et andet sted end på Wembley.

Sky Sports og flere engelske medier beretter torsdag, at det engelske fodboldforbund, FA, overvejer at lade et hold fra den nordamerikanske football liga, NFL, få hjemmebane på det legendariske fodboldstadion.

I 2014 skal der spilles tre NFL-kampe på Wembley, og det er en særdeles lukrativ forretning for FA, der ejer Wembley. Ifølge Reuters giver de tre kampe FA en indtjening på 12 millioner pund svarende til 113 millioner kroner.

Hvis Wembley bliver hjemmebane for et NFL-hold, så vil det betyde, at der minimum skal spilles otte kampe om året i London.

Frem til og med 2017 er der indgået aftaler om, at det engelske fodboldlandshold skal spille sine hjemmekampe på det store stadion med plads til 90.000 tilskuere, så en mere omfattende NFL-aftale vil tidligst kunne træde i kraft fra 2018.

Fodboldlandsholdet spillede fra 2000 til 2007 sine hjemmekampe på blandt andet Old Trafford i Manchester, St. James Park i Newcastle og Villa Park i Birmingham, da det gamle Wembley blev revet ned og et nyt stadion opført.

/ritzau/

 

Dagens Gossip