Ngo: Gode erfaringer med integration skal samles

15/03/2015 07:55

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Når danskerne skal beslutte, hvem de vil stemme på ved folketingsvalget om senest seks måneder, er emnet "indvandring, asyl og integration" vigtigt for 37 procent af vælgerne. Det viser en ny måling fra Voxmeter for Ritzau.

Foreningen Nydansker, der arbejder for at få nydanskere ud på arbejdsmarkedet, håber, at vælgernes interesse for emnet bliver en løftestang i valgkampen til at diskutere de erfaringer, man har med at få indvandrere, flygtninge og asylansøgere i arbejde.

Det siger foreningens direktør, Torben Møller Hansen.

- Jeg ved, at man i Vejle og Slagelse har gode erfaringer, der er blevet knyttet sammen i "branchepakker". Her ser man på, hvor kommunerne har nogle brancheåbninger, som de her mennesker kan gå ind i, fortæller han.

- Det er sådan noget, regeringen og oppositionen bør have fokus på. Skab selvfinansiering og skab samfundsforpligtelse hos de her mennesker, så de også ser muligheder for uddannelse, siger formanden.

Ifølge Torben Møller Hansen var det en lige lovligt "modig" og "radikal" beslutning, da den daværende S-SF-R-regering nedlagde det selvstændige integrationsministerium ved sin tiltrædelse i 2011.

- Man ødelagde et stort ministerium med nogle meget vidende mennesker. Den viden er mere eller mindre forsvundet fra jordens overflade al den stund, at de her mennesker er spredt for alle vinde, siger han.

- Man skal ikke stille sig op og pege fingre af den beslutning, men det gav ikke den effekt, man havde håbet. Nu tager man bolden op igen. Jeg håber, der kommer en "this-works"-pakke med en vejledning til kommunerne, der siger: Den her vej skal vi gå.

Torben Møller Hansen mener, at regeringens seneste udspil samt diverse meldinger fra de blå partier, tyder på, at der efter valget - hvis ikke af navn, så af gavn - vil blive genetableret et integrationsministerium.

/ritzau/