NHL-klub slukker Frans Nielsens VM-drøm

Danmarks ishockeylandshold må undvære Frans Nielsen ved VM i Hviderusland.

Mens NHL-klubben Vancouver Canucks har sagt god for Jannik Hansen og Nicklas Jensens deltagelse ved VM, har New York Islanders vendt tommelfingeren ned for Frans Nielsen.

Danskeren fik et slag over hånden i en kamp i begyndelsen af februar. Det resulterede i et brud, og det er netop på grund af en håndledsskade, at Nielsens arbejdsgiver ikke vil sende ham til VM.

- Det er ærgerligt, for jeg havde set frem til igen at spille for Danmark og for de danske fans. Men jeg må også følge lægernes anvisninger og tænke på de næste mange år af min karriere, siger Frans Nielsen.

Den snart 30-årige dansker har haft sin pointmæssigt bedste sæson i NHL nogensinde med 58 point heraf 25 mål i 80 kampe.

Han er også den dansker, som har produceret flest point i denne sæson, og er den spiller, som er sværest at undvære på landsholdet.

Landsholdets general manager, Kim Pedersen, er ærgerlig, men respekterer klubbens beslutning.

- Vi har altid haft en god og respektfuld dialog med New York Islanders omkring Frans, og vi respekterer til fulde deres beslutning. De havde faktisk i første omgang sendt positive signaler, men spillernes helbred kommer først, siger Kim Pedersen.

Danmark indleder VM mod Sverige den 10. maj i Minsk, og der skulle stadig være mulighed for at få spillere hjem fra Nordamerika. Blandt dem Mikkel Bødker (Phoenix) og Philip Larsen (Edmonton).

Peter Regins Chicago Blackhawks er bagud 0-2 i sin slutspilsserie mod Boston, så den tidligere Herning-spiller kan også nå VM, hvis Chicago fortsætter med at tabe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip