NHL-stjerners fravær fylder intet i Danmarks VM-lejr

Hvis det ishockeykyndige tjekkiske publikum vil se NHL-stjerner ved VM, er det ikke det danske hold, der kommer til at tiltrække sig de lokales opmærksomhed.

For der er ikke umiddelbart meget stjernestøv over den trup, landstræner Jan Karlsson har taget med til Ostrava, hvor Danmark skal spille sine syv gruppekampe.

Senest måtte Danmarks største ishockeynavn, Frans Nielsen, melde fra, og dermed er Oliver Lauridsen den eneste VM-dansker, der har NHL-kampe på cv'et. Men de mange afbud fylder nu ikke meget i den danske lejr.

- Det er jo det samme hvert eneste år. Det første spørgsmål fra fans og medier er, hvem der kommer hjem fra NHL. Det kan jeg da godt forstå, for det er jo de største navne. Men vi andre skal jo bare passe vores arbejde, siger Patrick Bjorkstrand.

Folk som Lars Eller, Frederik Andersen og Peter Regin er optaget af slutspil, mens andre er slidte eller skal komme sig over skader.

Sidste år i Minsk blev Danmark forstærket af Mikkel Bødker, Jannik Hansen, Philip Larsen og Nicklas Jensen, men denne gang er situationen altså noget anderledes.

- Det er mest en medieting med den NHL-snak, siger rutinerede Morten Madsen.

- Det er da altid rart, hvis der kommer et par stærke spillere hjem, men det gør der altså ikke i år, og det har vi nærmest været klar over fra første dag i træningslejren.

- Vi tænker faktisk ikke på det, for vi aner ikke, hvad der sker alligevel. Måske står Frederik Andersen her om en uge, hvem ved, siger Madsen.

Når Danmark er på isen første gang lørdag middag mod Slovakiet, bliver det altså primært spillere med baggrund i de europæiske klubber, der skal trække læsset.

- Jeg mener ikke, der er grund til at være bekymret for, om holdet er stærkt nok uden. Jeg kan godt forstå, at folk gerne vil se NHL-spillerne. Da jeg var en lille knægt, var det jo også dem, jeg selv så op til. Men vi har et fint hold uden dem, siger Bjorkstrand.

Danmarks kamp mod Slovenien begynder 12.15 lørdag.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip