Ni danskere er stadig savnet efter filippinsk tyfon

Listen over savnede danskere i Filippinerne efter tyfonen for godt en uge siden blev lørdag en smule kortere.

På Facebook fik en af de savnede kontakt med sin familie og kunne fortælle, at vedkommende var i god behold efter uvejrets rasen.

Dermed blev antallet af savnede danskere i det sydøstasiatiske katastrofeområde skåret ned fra 10 til ni, oplyser Udenrigsministeriet.

- Vi fortsætter arbejdet med udrykningsholdet nu, og vi håber, at de kan få afklaret danskernes skæbner. Om de er på stedet, eller hvad der måtte være sket med dem, siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for Borgerservice i Udenrigsministeriet.

Holdet er ankommet til hovedstaden, Manila, og bliver i løbet af natten lokal tid sendt ud på forskellige øer, hvor der er en formodning om, at danskerne kunne opholde sig.

- Vi tager det fra en ende af nu. Vores udgangspunkt er, at så længe forholdene er, som de er, så kan der være mange forklaringer på, hvorfor man ikke kan få kontakt til de sidste danskere, siger Ole Egberg Mikkelsen og uddyber:

- De kan være på fjerntbeliggende øer uden kommunikationsmuligheder. En mand måtte for eksempel rejse langt for at få strøm på sin mobil, så han kunne ringe hjem.

- Der kan også være nogle, som ikke har været i de berørte områder og ikke ved, at der er nogle herhjemme, der er urolige for dem.

Supertyfonen Haiyan bliver betegnet som den værste naturkatastrofe i Filippinernes historie. Katastrofeberedskabet i landet vurderer lørdag ifølge nyhedsbureauet dpa, at over tre millioner mennesker har mistet deres hjem som følge af tyfonen.

Det officielle dødstal er nu opgjort til 3637 mennesker, mens 1186 stadig er savnet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip