Ni meldes dræbt i busulykke nær Dresden

Mindst ni mennesker har mistet livet, mens omkring 40 skal være kvæstet i en alvorlig busulykke på den østtyske motorvej A4 ved Dresden, rapporterer tv-stationen MDR fra ulykkesstedet.

Politiet oplyser til tv-stationen, at det ser ud til, at den polske dobbeltdækkerbus ved totiden natten til lørdag kørte ind i en ukrainsk bus.

Ved ulykken brød den bageste bus igennem autoværnet på midterrabatten og røg ind på den modsatte kørebane, hvor den stødte sammen med en minibus, der ifølge lokalavisen Dresdner Neueste Nachrichtens netavis ligeledes kom fra Polen.

Bussen styrtede efterfølgende ned i grøften ved siden af motorvejen.

De omkomne skal være syv af passagerne i minibussen og to af de polske buspassagerer, oplyser MDR og Radio Dresden.

Busselskabet oplyser, at der var 65 rejsende, en guide og to erfarne chauffører om bord på dobbeltdækkerbussen, som regelmæssigt kører på ruten fra Katowice i Polen til Leverkusen i det vestlige Tyskland. Bussen var så sent som 8. juli til et teknisk tjek.

Omkring 150 redningsfolk er lørdag formiddag på ulykkesstedet og prøver at rejse den væltede bus op. Det er endnu uvist, om der befinder sig flere ofre under bussen.

Chefen for brandvæsnet i Dresden, Andreas Rümpel, siger ifølge mdr.de, at der er tale om den værste ulykke, han har oplevet i sine 36 år som brandmand.

Den østtyske motorvej er lørdag middag afspærret mellem frakørslerne Dresden-Altstadt og Neustadt i begge retninger, og der meldes om store kødannelser i området.

Der ventes meget ferietrafik i weekenden, hvor sommerferien begynder i delstaten Sachsen, der har Dresden som hovedstad.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip