Nibali henter Tour-rådgivning hos Fuglsang

Vincenzo Nibali er ubestridt Astanas kaptajn i Tour de France, men det betyder ikke, at den erfarne italiener bare udstikker ordrer og fortæller sine hjælpere, hvad de skal gøre.

Den 29-årige italienske mester bruger blandt andre sin danske løjtnant Jakob Fuglsang til at rådgive sig.

- Jeg kan spørge Fuglsang til råds om alt lige fra dagens etape til cykeludstyr. Specielt i dag (fredag), da vi var ude at prøvekøre 1. etape, snakkede vi om, hvilket hjul, der vil være bedst at køre med, og hvor vi bør placere os under etapen, siger Nibali til Ritzau.

- Meldingen fra Jakob var helt klar, at det er vigtigt at holde sig helt fremme for ikke at miste vigtig tid på grund af styrt, defekt eller andet. Nogle af nedkørslerne er så snævre, at det nemt kan gå galt.

I fjor var Jakob Fuglsang det kasakhiske holds kaptajn i Touren, og danskeren blev samlet nummer syv.

Nibali har en tredjeplads fra 2012 som sit bedste resultat. Desuden har den 29-årige kaptajn vundet både Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

Tourens 1. etape er en kringlet affære i nationalparken Yorkshire Dales, og mange af Tour-holdene har været ude at se på forholdene, inden det gik løs lørdag formiddag i Leeds.

For Astana gælder det alene om at holde sig ude af problemer på 1. etape. For Nibali venter de store slag i bjergene senere i løbet.

Der ventes en sprinterafgørelse på 1. etape, og Mark Cavendish er den store favorit.

/ritzau/

 

Dagens Gossip