Nibali knuser konkurrenterne på alpeetape

18/07/2014 20:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Vincenzo Nibali styrer mod sejren i årets Tour de France.

Den italienske rytter fra Astana-holdet vandt fredag 13. etape, hvor feltet i meget høj varme for første gang prøvede kræfter med Alperne.

Efter 197,5 kilometers kørsel fra Saint-Etienne til Chamrousse, der kulminerede med en omkring 18 kilometer lang stigning uden for kategori op til målstregen, kunne han lade sig hylde som etapevinder.

Polakken Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) blev nummer to, 10 sekunder efter vinderen.

Det er Vincenzo Nibalis tredje etapesejr i årets Tour. Fredagens sejr lignede en decideret magtdemonstration fra italieneren, der tidligere har vundet både Giro d'Italia og Vuelta a España.

Nibali overtog også føringen i konkurrencen om den prikkede bjergtrøje.

Etapens store taber blev australieren Richie Porte (Sky), der blev sat på den afsluttende stigning og mistede sin samlede andenplads.

Han var næsten ni minutter efter Nibali og røg ned på 16.-pladsen, 11,11 minutter efter den førende.

Vincenzo Nibalis nærmeste forfølger er nu spanieren Alejandro Valverde (Movistar), som mistede 50 sekunder på etapen.

Valverde er 3,37 minutter efter Nibali, som ellers sad isoleret uden holdkammerater på det sidste stykke af etapen.

Det skyldtes blandt andet, at Jakob Fuglsang styrtede på en nedkørsel. Det kostede et tidstab på 30,19 minutter, og dermed kan den danske Astana-rytter vinke farvel til muligheden for at lave et godt resultat i det samlede klassement.

Styrtet kom på et meget uheldigt tidspunkt for både Fuglsang og Astana-holdet. Det kom nemlig kort før den afsluttende opstigning.

Den forslåede Jakob Fuglsang kom ganske vist på cyklen igen efter noget tid, og feltet kørte i en periode langsomt. Men danskeren kom ikke op, og så gik der ikke lang tid, før Vincenzo Nibali sad alene og skulle neutralisere diverse angreb fra udfordrerne.

Ikke mindst Movistar-holdet satte tempo for at gøre Nibali mør, hvilket Alejandro Valverde skulle profitere af.

Det var dog ikke Nibali, men derimod Richie Porte, som blev sat fra favoritgruppen, da der resterede cirka 12 kilometer af etapen.

Med 10 kilometer tilbage satte Valverde en stor offensiv ind, men Vincenzo Nibali kørte med ham sammen med en gruppe andre ryttere.

Små syv kilometer fra målstregen rykkede Vincenzo Nibali selv fra og kørte op til to udbrydere, polakken Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) og tjekken Leopold König (Netapp).

Til sidst kørte indehaveren af den gule førertrøje solo op til målstregen.

Lørdag skal rytterne igen ud på en hård bjergetape, den anden og sidste i Alperne i årets løb.

Rytterne skal blandt andet køre over en stigning uden for kategori og to kategori 1-stigninger.

/ritzau/