Nibali på vej mod sejr: Giroen har været vanvittig

admin

423 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Efter torsdagens 18. etape lå han nummer fire, næsten fem minutter efter den lyserøde førertrøje. To døgn og to etaper senere kunne han selv iføre sig førertrøjen på vej mod den store triumf.

Giro d'Italia har for italieneren Vincenzo Nibali (Astana) været en rutsjetur, som nu alligevel ser ud til at få en lykkelig udgang.

- Jeg troede, at alt måske var tabt, men samtidig troede jeg på, at det endnu ikke var slut. Den sidste uge kan ændre meget, og jeg troede på, at der kunne ske noget, siger Nibali.

Han var løbets forhåndsfavorit, men undervejs har han ikke lignet en rytter, der kunne leve op til presset.

I stedet lignede hollænderen Steven Kruijswijk (LottoNL) en overraskende, fortjent og overlegen vinder, indtil han fredag styrtede og mistede dyrebare minutter.

Nibali takkede for chancen og kørte sig tilbage i kampen om den samlede sejr.

- Det har været en vanvittig Giro. Både hård og udmattende for mig. Jeg startede som favorit og mærkede det store pres på mine skuldre.

- Jeg er stærk oppe i hovedet, jeg giver ikke op. I Tour de France sidste år havde jeg også dårlige dage, men kom også tilbage, siger Nibali.

Han fører med 52 sekunder ned til colombianeren Esteban Chaves (GreenEdge) på andenpladsen, og da søndagens sidste etape forventes at være ren paradekørsel, skal meget gå galt, hvis italieneren ikke skal slutte øverst på podiet.

Inden lørdagens bjergudfordring førte Chaves løbet samlet med 44 sekunder ned til Nibali, men det og mere til satte han over styr.

Men selv en podieplacering vil være en stor bedrift for Chaves.

- Jeg gav alt, men Vincenzo var simpelthen bare stærkere. Jeg er tilfreds min Giro. Hvis nogen for tre år siden havde fortalt mig, at jeg ville komme på Giro-podiet, havde jeg ikke troet på dem, siger colombianeren.

Løbet slutter søndag eftermiddag med 163 flade kilometer til Torino.

/ritzau/