Nibali vinder endnu en kongeetape i Touren

Vincenzo Nibali er årets konge i Tour de France.

Helt og aldeles suveræn kørsel sikrede Nibali sin fjerde etapesejr, da Astana-kaptajnen torsdag vandt 18. etape, som sluttede på det legendariske bjerg Hautacam.

Mange husker bjerget fra 1996, hvor Bjarne Riis vandt. Det var samme år, at Ørnen fra Herning sikrede sig den samlede sejr i Touren. Senere erkendte Riis, at han havde dopet sig i den pågældende periode.

Ingen har talt særligt meget om doping i årets Tour, hvor Nibali ligner en suveræn vinder af det prestigefyldte franske etapeløb. Kun lørdagens enkeltstart kan skubbe lidt på tiderne, men dertil er Nibali alt for langt foran rivalerne.

Nibali tog ingen chancer og klarede stigningen op ad Hautacam på egen hånd. Næsten 13 kilometer før mål stoppede danske Jakob Fuglsang med at køre for Nibali efter veludført hjælpearbejde.

Og så var det op til Nibali at hente lykkeridderne Blel Kadri (AG2R) og Mikel Nieve (Sky), som havde været i udbrud tidligere på etapen, og som de første var begyndt at køre op ad Hautacam.

Det varede ikke længe, før Kadri blev sat af Nieve, som havde noget lettere ved at komme ad den stejle stigning.

Lidt længere bagude var det dog ikke Nibali, men Chris Horner (Lampre), som var den første fra favoritgruppen til at stikke af sted. Men Nibali gik efter med det samme - som den eneste. Horner og Nibali kom hurtigt op til Kadri.

Nibali gad ikke samarbejde i et trekløver, så italieneren viste sin kanonform, da han med et simpelt ryk gik alene efter Nieve, hvor der var næsten ni kilometer til mål.

Otte kilometer fra mål overhalede Nibali i ren opvisning Nieve, og siden så han sig ikke tilbage.

Der var også hård kamp om den prikkede bjergtrøje, fordi Nibali kunne ende med også at vinde den, idet selve etapesejren gav 50 bjergpoint.

Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) forsvarede dog bjergtrøjen, da han heroisk satte i forfølgelse på Nibali. Majka skulle mindst slutte som sekser, hvis Nibali vandt, og det lykkedes med en tredjeplads.

Mens Nibali og Majka forsvarede hver deres førsteplads, var der forskydninger i kampen om podiepladserne, hvor der nu er to franskmænd placeret.

Alejandro Valverde (Movistar) tabte igen tid, og det betød, at Thibaut Pinot (FDJ), som blev nummer to på etapen, overtog andenpladsen - 7,19 minutter efter Nibali.

På tredjepladsen er Jean-Christophe Peraud (AG2R) placeret - 7,23 minutter efter Nibali, mens Valverde er yderligere to sekunder efter på en skuffende fjerdeplads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip