Nicki Bille fortsætter i Rosenborg

Det får ikke afgørende konsekvenser for hans ansættelse i den norske fodboldklub Rosenborg BK, at den danske landsholdsangriber Nicki Bille natten til langfredag blev anholdt af politiet og sigtet for vold mod tjenestemand.

Det fortalte klubben på et pressemøde torsdag, hvor Nicki Bille selv var til stede.

- Det har været en vanskelig og alvorlig sag. Derfor har vi brugt god tid på at indhente oplysninger for at træffe den rigtige beslutning.

- Vi har set to videoer af episoden og snakket med Nickis advokat og agent. Vi har også talt med politiet i København, så vi har fået et godt billede af, hvad der er sket.

- Vi har ingen grund til ikke at tro på Nicki Bille, sagde sportschef Erik Hoftun på pressemødet.

Nicki Billes advokat har tidligere forklaret, at der er uoverensstemmelser mellem politiets og fodboldspillerens opfattelse af, hvad der foregik, da han blev pågrebet efter blandt andet at have sparket til en parkeringsautomat.

Sagens hovedperson afviste på pressemødet at komme nærmere ind på sin version af, hvad der egentlig skete den aften i København.

- Jeg vil ikke kommentere hændelsen, det overlader jeg til min advokat, sagde han.

Han gav samtidig udtryk for lettelse over den aftale, som han og klubben er nået frem til.

- Det er dejligt at være tilbage, og jeg beklager at være havnet i denne situation, som jeg gerne ville have været foruden, sagde angriberen.

Nicki Bille har som en konsekvens af anholdelsen fået totalt alkoholforbud, ligesom han skal bruge noget af sin fritid på socialt arbejde.

Derudover skal han fortsætte med at gå på et kursus, der skal lære ham at kontrollere sine vredesudbud.

Hidtil har Nicki Bille været sat udenfor truppen og har ikke deltaget i træningen. Men nu er der ikke længere noget, der er til hinder for, at han er med på træningsbanen, og det er heller ikke udelukket, at han kan spille i weekenden.

- Om han spiller på søndag, tager den sportslige ledelse stilling til, sagde Erik Hoftun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip