Nicki Pedersen: Jeg er sgu ikke bange for dem

Når 16 af verdens bedste speedwaykørere på lørdag mødes i Parken til årets sjette speedway-grandprix i kampen om VM-titlen, bliver der næppe uddelt håndtryk og smil mellem Nicki Pedersen og flere af hans konkurrenter.

Den danske speedwaystjerne fik nemlig gjort sig godt og grundigt upopulær ved seneste grandprix i Sverige.

I semifinalen ville danskeren forsøge at overhale slovakken Matej Zagar, men i stedet fejede han sin konkurrent af banen.

Det gjorde sloveneren rasende og han opsøgte efterfølgende 37-årige Nicki Pedersen i garagen, hvor han slog ud efter danskeren.

Efterfølgende har toppen af VM-feltet udtalt deres sympati for Matej Zagar og talt dårligt om Nicki Pedersen både på de sociale medier og på speedway grandprixets hjemmeside, og der er intet der tyder på, at fejden endnu er glemt.

Men det kommer ikke til at påvirke den danske tredobbelte verdensmester - i hvert fald ikke negativt. Tværtimod, forsikrer han.

- Jeg får bare power af det og endnu mere energi. Jeg kører speedway for at levere det bedste resultat overhovedet muligt. Jeg kører ikke speedway for at få venner men selvfølgelig heller ikke fjender, siger Nicki Pedersen.

- Jeg er sgu ikke bange for dem, og det har jeg aldrig været.

Det er blandt andet VM-feltets nuværende nummer et og to, briten Tai Woffinden og amerikaneren Greg Hancock, der langer ud efter danskeren.

- De prøver at få mig til at ligne en skidt dreng. Men jeg har alle dage kørt hårdt, og det holder jeg ikke op med. Jeg ligger ikke og kører folk af banen, for så havde jeg ikke været tre gange verdensmester, forsvarer Nicki Pedersen.

- Vores sport er en topsport og en kold kontaktsport. Vi skal ikke ligge og køre hinanden af dagligt, men vi kører altså om en VM-titel, vi spiller ikke skak.

Toppen af VM-feltet er i øjeblikket meget tæt med kun otte points forskel mellem Tai Woffinden på førstepladsen med 63 point og Nicki Pedersen på en delt tredjeplads med Chris Holder med hver 55 point. Derimellem ligger Greg Hancock på andenpladsen med 62 point.

Lørdagens speedway-grandprix i Parken er det foreløbigt sidste, der afholdes på Danmarks nationalstadion.

/ritzau/

 

Dagens Gossip