Nicki Pedersen: Katastrofal udelukkelse af mig

Det ville have været et flot punktum for sæsonen med en dansk sejr til speedwaykøreren Nicki Pedersen i årets sidste grandprix.

Men sådan blev det ikke, for danskeren blev udelukket efter et sammenstød med Krzysztof Kasprzak i finalen. Polakken vandt senere lørdagens grandprix på hjemmebane i Torun.

Men det endte trods alt med en samlet bronzemedalje, som gav oprejsning til Nicki Pedersen, der måtte ud i omkørsel med Tai Woffinden.

- De sidste 14 dage har jeg kæmpet så hårdt for at få bronzemedaljerne for at få et plaster på såret.

- Jeg ville også gerne vinde det sidste grandprix, og jeg burde have vundet. Men jeg blev bortdømt og skulle køre omkørsel. Det var megasvært at finde fokus igen. Men hvis nogen kan gøre det, så ved vi, at det er mig. Det viste jeg i aften.

- Så jeg er utrolig tilfreds med bronzemedaljen ovenpå en utrolig skuffende sæson. Jeg fik fart i cyklen igen og en bronzemedalje, så det bliver en dejlig vinter, jeg går i møde, lyder det fra Nicki Pedersen.

Inden da var Nicki Pedersen rasende over, at Kasprzak i finaleheatet styrtede få sekunder efter et sammenstød mellem de to kørere.

- Der skete jo ingenting, andet end at jeg havde fart i cyklen og kørte inden om ham. Kasprzak så, at jeg kom og begyndte at bevæge sig ned imod mig. Men jeg kørte forbi ham uden at ramme ham.

- Og så kørte han op og lavede sådan noget svineri. Han smed sig bagefter. Det skal dommeren jo holde øje med og se, hvad der foregår.

- Han kan da ikke udelukke mig, når manden ikke engang faldt af cyklen til at starte med. Og så udelukkede de mig. Det er katastrofalt.

- Det er også katastrofalt for sporten. Det er næsten det værste af det. Jeg kommer jo i aviserne i morgen, mere end Greg Hancock gør som verdensmester. Det er jo skide ærgerligt, siger Nicki Pedersen.

Han tager fra Polen med oprejst pande og lader sig ikke slå ud af lørdagens dramatiske udelukkelse.

- Jeg er bokser, som man siger. Jeg sælger billetter, og jeg hører til i toppen af gamet, selv om det er op ad bakke for mig en gang imellem, lyder det fra Nicki Pedersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip