Nicki Pedersen: Polen fik lov at smage egen suppe

admin

|

03/08/2014

Dagens topnyheder

Det var især speedwaykørerne Niels-Kristian Iversen og Nicki Pedersen, som slog til på de afgørende tidspunkter i lørdagens VM-finale for hold.

Men også Peter Kildemand og Mads Korneliussen var med til at løfte det danske hold til guldtriumf - lige for næsen af polakkerne, der havde fordel af hjemmebane i Bydgoszcz.

- Det drejede sig om, at hele holdet leverede en god præstation. Vi fik lov til at spille den skide joker, som har været imod os et par sæsoner. Nu fik Polen lov til at smage af egen te. Det var fedt, siger Nicki Pedersen.

I heat 10, da Danmark var langt bagefter Polen, trak landstræner Anders Secher joker-kortet, og så kunne Nicki Pedersen hente dobbelte point via en heatsejr.

- Det var godt tænkt af os, at vi gjorde det på den måde. Det var endda Hans Andersen og Secher, der sagde, at vi skulle spille den i det heat. Så det var absolut kanon, siger Nicki Pedersen.

Danmark vandt senere VM-finalen med et enkelt point, da Iversen overhalede en polak i det sidste sving i heat 20, så der var spænding lige til det sidste.

- Det var sindssygt. Jeg tror aldrig, det har været så tæt. Og Danmark har heller aldrig vundet i Polen.

- Nu fik de lov at smage egen suppe med den joker - og så på polsk jord. Det er aldrig sket tidligere, at Danmark har vundet en VM-finale for hold i Polen. Så det er stort, fastslår Nicki Pedersen.

- Jeg synes, at det har været en god indsats af alle. Jeg trak jokeren hjem for Danmark, og Iversen lå treer, men kørte forbi polakken i sidste heat.

- Det viser bare, at vi har to topkørere fra Danmark, og så har vi to andre gode unge kørere, som leverede varen.

- Vi vidste godt, at vi skulle trække det store læs. Det var jeg slet ikke i tvivl om. Begyndte vi at fejle - mig og Iversen - så vidste vi, det ville blive svært. Men jeg synes, at alle leverede en fantastisk indsats, siger han.

Nicki Pedersen har to gange vundet et VM-grandprix på den polske bane, og det gav ekstra selvtillid.

- Der er ingen tvivl om, at jeg kører stærkt på den bane. Men når man kører sådan en finale, kan man ikke bruge det til noget som helst. Så er det hårdt arbejde.

- Jeg følte, at jeg havde et rigtigt godt setup, og mit grej fungerede stærkt, så det var dejligt, siger Nicki Pedersen.

/ritzau/