Nicki Pedersen tager tredje grandprix-sejr i 2015

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen vandt lørdag aften sæsonens næstsidste VM-grandprix i polske Torun. Det var hans tredje grandprix-sejr i 2015. Tidligere på året sejrede han i svenske Målilla og finske Tampere.

Sejren kom i hus efter en dramatisk finale, hvor Nicki Pedersen efter hård kamp lige netop slog australieren Jason Doyle. Niels-Kristian Iversen sluttede sidst i finalen.

Nicki Pedersen havde fra begyndelsen en stor aften i den polske by og hentede 13 ud af 15 point i de indledende heats.

I semifinalen fik han modstand af to danskere, Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand. De sluttede som henholdsvis nummer to og tre og henviste svenske Andreas Jonsson til sidstepladsen.

Dermed gik Iversen med i finalen, men her kunne han intet stille op. Til gengæld kom Nicki Pedersen i tidlig føring, som han dog måtte overlade til Doyle, inden den rutinerede dansker fik presset sig i front inden målstregen.

Den danske sejr blev en realitet på en aften, hvor briten Tai Woffinden vandt verdensmesterskabet for anden gang.

Det var selv om, Woffinden ikke selv formåede at køre sig frem til semifinalen. Det gjorde til gengæld Greg Hancock, der var den nærmeste konkurrent. Men i semifinalen blev Hancock sidst, og så kunne Woffinden kåres som verdensmester.

Nicki Pedersen tog fuld fordel af, at Hancock røg ud af semifinalen. Pedersen halede ind på ham og nærmer sig nu andenpladsen.

Inden sæsonens sidste grandprix har Hancock 126 point, mens Pedersen har 124 på tredjepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip