Nicki Pedersen vil rykke fra VM-feltet i Parken

Målet er klart, når speedwaystjernen Nicki Pedersen på lørdag kører på banen i Parken ved årets sjette VM-grandprix.

- Jeg skal levere en stor præstation og først og fremmest, skal der point på kontoen, siger Nicki Pedersen.

Han ligger i øjeblikket på en delt tredjeplads i det ellers tætte VM-felt, men han håber snart, at det lykkes ham at stikke af fra de andre.

- Det er nu eller aldrig, for ellers når Tai Woffinden at stikke af og få alt for meget selvtillid, siger Nicki Pedersen.

- De første fem heat er uhyre vigtige, og når man kommer til semifinalen, er det der, man lige skal få justeret det sidste og få trukket sig i finalen. Så klart - jeg går efter en podieplacering. Det er målsætningen.

- Men vi kører efter VM, så det er også sindssygt vigtigt med point på kontoen, og så mange som overhovedet muligt. Det er det vigtigste. Om jeg så vinder eller ej.

- Selvfølgelig ville det være en bonus, hvis jeg gør, men point på kontoen for at slås med om VM, det er det, der er alfa omega for mig, siger den tredobbelte verdensmester.

Stillingen i VM-feltet efter seneste grandprix i Sverige for to uger siden er meget tæt, med Nicki Pedersen på en delt tredjeplads med 55 point sammen med Chris Holder.

På andenpladsen ligger Greg Hancock med 62 point lige efter Tai Woffinden på førstepladsen med 63 point.

Nicki Pedersen har ved lørdagens ræs alle muligheder for at tage stort skridt forbi Chris Holder, som har meldt afbud på grund af en skade.

Publikum får i alt fem danskere at se på banen i Parken. Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen, Kenneth Bjerre og wildcard-kørerne Peter Kildemand og Michael Jepsen Jensen.

Løbet starter klokken 19.00

/ritzau/

 

Dagens Gossip