Nicki Sørensen indrømmer dopingmisbrug

Den tidligere cykelrytter Nicki Sørensen var dopet under sin aktive karriere.

Det indrømmer han over for BT.

- Jeg har dopet mig, det har jeg indrømmet fuldt og helt. Det er jeg ked af, og den beslutning (om at tage doping, red.) ville jeg ønske at kunne gøre om, siger Nicki Sørensen til avisen.

Han fortæller, at han har fortalt om sit dopingbrug overfor Anti Doping Danmark (ADD), der tirsdag fremlægger en stor rapport om brugen af doping i dansk cykelsport.

Søndag aften beskyldte en anden tidligere dopingsynder, Michael Rasmussen, ADD for at skjule Rasmussens vidneudsagn om Nicki Sørensens brug af doping for at beskytte Nicki Sørensen.

- Jeg har ikke selv noget ønske om at afgive min forklaring under anonymitet, det vil også fremgå af rapporten. ADD vil ikke dække over mig, det har aldrig været en del af nogen aftale.

- Jeg skulle godkende udkastet til rapporten, der så åbenbart er blevet sendt til Michael Rasmussen ved en fejl, siger Nicki Sørensen til BT.

Foreløbigt har offentligheden ikke kendskab til rapportens indhold, men ifølge Michael Rasmussen ændrer det ikke noget, at Nicki Sørensen nu har erkendt doping. Rasmussen hæfter sig ved, at der eksisterer flere versioner af hans forklaringer til ADD.

- Jeg fastholder, at det var hensigten at dække over Nicki Sørensen, eftersom jeg har fået tilsendt forskellige versioner af mit vidneudsagn, hvor de seneste fuldstændigt er renset for omtale af Nicki Sørensen, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

Dopingmisbruget fandt ifølge Nicki Sørensen sted i de tidlige år af karrieren. Det er mere end 10 år siden, fortæller den i dag 40-årige ekscykelrytter.

Nicki Sørensen har siden 2001 kørt for holdet, man i dag kender som Tinkoff-Saxo. Inden det nåede han at køre for Team Chicky World og Team Fakta i sine to første år som professionel.

Her var han kendt som en stærk allround-rytter, som undervejs vandt flotte sejre.

Den største faldt i 2009, da Sørensen vandt en etape i Tour de France. I 2005 vandt han en etape i Vuelta a España. Desuden oplevede han fire gange at blive dansk mester på landevej; i 2003, 2008, 2010 og 2011.

Han indstillede karrieren i oktober 2014, hvorefter han blev sportsdirektør på holdet, der tidligere havde Bjarne Riis som ejer.

ADD's rapport om doping i cykelmiljøet offentliggøres tirsdag klokken 9.30.

Tinkoff-Saxo har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til Nicki Sørensens dopingindrømmelse, meddeler cykelholdet til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip