Nicki Sørensen: Ramt af halv "hjerneblødning"

Skrevet af Elo Christoffersen

11 år siden

|

17/04/2013

Dagens topnyheder

Den gode form blev bekræftet, da Amstel Gold Race gik ind i sin afgørende fase med den foredobbelte danske mester placeret i forfølgergruppen, som reelt skulle køre om en andemplads efter team-kollega Roman Kreuziger.

I bar befippelse over at se den 26-årige tjekke være første mand over stregen og dermed levere en længe ventet sejr til Riis og kompagni, havde Sørensen slet ikke fokus rettet mod de sekundære placeringer, som også udløser værdifulde point til verdensranglisten.

- Jeg fik virkelig kvajet mig gevaldigt i afslutningen. Vi var vel 15 mand i en gruppe, og vi skulle jo sådan set køre om andenpladsen, siger Nicki Sørensen til Ekstra Bladet.

- Men jeg koncentrerede mig mere om at holde øje med tavlerne og se efter Romans navn. Det havde været ret fedt at køre en top 10-placering hjem. I stedet var der kun en enkelt eller to ryttere bag mig, og jeg blev nummer 14. Det var en halv hjerneblødning, erkender Sørensen, som dog næppe havde slået navne som Alejandro Valverde, Simon Gerrans og Philippe Gilbert.  Onsdag har Nicki Sørensen carte blanche til at gå efter sin egen chance i semi-klassikeren Fleche Wallonne. Sidste år blev det til en 33. plads i det kuperede løb, men Sørensen synes at have ramt formen bedre nu og her.

Team Saxo-Tinkoff har fået Alberto Contador fløjet ind til at køre løbet, hvor han for tre år siden var på podiet og kun på de sidste meter måtte se sig slået af Cadel Evans og Joaquim Rodriguez.

Også Roman Kreuziger er at finde blandt Riis-tropperne, som også har Chris Anker Sørensen, Nicholas Roche, Oliver Zaugg, Karsten Kroon og Rory Sutherland på startlisten.

Til den vindende rytter i Fleche Wallonne er der iøvrigt 16.000 euro, hvilket svarer til rundt regnet 120.000 kr.