Nico Rosberg udgår af dramatisk Formel 1-grandprix

Der var dramatik fra start i søndagens russiske grandprix. Først stødte to biler sammen i et af de første sving, og dernæst udgik førerbilen med Nico Rosberg.

Allerede efter få omgange fik Mercedes-køreren Rosberg problemer med speederen, og han klagede over radioen over, at pedalen ikke virkede.

Det betød, at holdkammeraten Lewis Hamilton og Williams-køreren Valtteri Bottas uden problemer kunne overhale Rosberg på sjette omgang. Kort efter kørte en opgivende Rosberg i pitten og udgik.

- Det er utroligt, at sådan noget kan ske. Det er ikke et fedt problem at have. Jeg var nødt til at løfte mit ben op, men så kunne jeg ikke styre bilen, fordi mit knæ ramte rattet.

- Jeg er bare skuffet med denne dag, siger Rosberg ifølge formula1.com.

Dermed er Hamilton, hvis han holder førerpositionen, tættere på at kunne genvinde verdensmesterskabet. Det kan ske allerede i næste Formel 1-grandprix. Der resterer fire grandprixer i år.

Sammenstødet på første omgang, som skete inden Rosbergs problemer, involverede Force Indias Nico Hulkenberg og Saubers Marcus Ericsson, der ikke kunne køre videre efterfølgende.

Endnu værre gik det lidt senere for Lotus-køreren Romain Grosjean, som ikke kunne styre sin bil og i høj fart hamrede ind i barrieren på 12. omgang. Han udgik med det samme, men var i stand til at forlade bilen selv.

/ritzau/

 

Dagens Gossip