Nicolai Jørgensen dobbelt målscorer i Europa for FCK

FC København åbnede torsdag aften Europa League-gruppespillet med en hårdt tiltrængt 2-0-sejr over HJK Helsinki i Telia Parken.

Det var den indskiftede offensivspiller Nicolai Jørgensen, som sørgede for de forløsende scoringer efter 68 og 81 minutter.

Det vigtige 1-0-mål kom efter et koks i det finske forsvar, hvor Claudemirs aflevering på forunderlig vis nåede frem til Nicolai Jørgensen, som med en fin vending og afslutning sendte bolden i nettet.

Indtil da havde FCK ledt forgæves efter en nøgle til at åbne det stærke finske forsvar. Og det lignede længe endnu en skuffelse for københavnerne.

For i øjeblikket leder FCK efter et vendepunkt i sæsonen, et lille lyspunkt, som kan ændre den begyndende krisestemning omkring klubben.

Resultaterne har ikke været som ønsket, og FCK er placeret på en skuffende syvendeplads i Superligaen med blot otte point efter syv kampe.

Med Ståle Solbakken som nyudnævnt manager med ansvar for klubbens nyindkøb var håbet, at man kunne genskabe noget af den storhed, der har hersket i klubben tidligere.

Men dertil er der stadig et godt stykke. Sammenspillet er ikke, hvor det skal være. Spillerne kender endnu ikke hinandens løbemønstre og foretager ofte de forkerte beslutninger på banen.

Men måske sejren i Europa kan tænde noget nyt håb, spilleglæde og gejst hos FCK. Der var allerede små, men ikke ubetydelige fremskridt i spillet mod HJK Helsinki.

FCK var farligst, når bolden kom ud på venstrekanten, hvor den svenske back Pierre Bengtsson tog flere gode løb i dybden og havde fint samspil med landsmanden Alexander Kacaniklic.

Efter et kvarter havde en velspillende Kacaniklic en fræk afslutning, som HJK-keeper Antonio Doblas akkurat fik verfet over mål.

Det svenske nyindkøb havde også et godt forsøg på langskud, men igen var Doblas på plads i det finske mål.

Helt i front kom Andreas Cornelius ikke frem til noget særligt i første halvleg, og landsholdsangriberen var meget gestikulerende og ophidset i flere situationer over FCK-spillet, som heller ikke gav ham optimale betingelser.

Efter lidt over en times spil fremtvang Kacaniklic et straffespark, men Cornelius brændte med et yderst svagt forsøg, som Doblas ikke havde problemer med at nappe.

Nicolai Jørgensen lignede derimod den brik, FCK har savnet, og han havde også et skud på overliggeren efter 72 minutter.

Finnerne var kort efter ved at ødelægge festen for FCK, da Demba Savage kom helt fri med FCK-keeper Stephan Andersen. Men gambieren brændte forsøget.

I stedet fordoblede Nicolai Jørgensen FCK's føring med et mål på hovedstød på et glimrende oplæg fra Bengtsson.

Det skabte ro hos FCK og betød, at de sidste 10 minutter forløb mere fredeligt og komfortabelt med tomålsføringen i ryggen.

Næste opgave for FCK i Europa League bliver udekampen mod den italienske Serie A-klub Torino 2. oktober.

Torino spillede i den anden gruppekamp 0-0 ude mod Club Brugge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip