Nieminen slår Løchte og udligner i Davis Cup

Danmark endte som vinder af Davis Cup-kampen mod Finland efter en dramatisk weekend i Lyngby.

Mikael Torpegaard blev den helt store helt. Han var nede 0-2 i sæt og siden bagud 3-5 i femte og afgørende sæt i den afgørende single, men danskeren vandt fire partier på stribe og sikrede Danmark den samlede sejr.

Efter lørdagens doubletriumf havde danskerne skabt et fint udgangspunkt forud for de to afsluttende singler søndag. Sejr i bare en af dem og sejren over Finland var en realitet.

Frederik Løchte Nielsen var dog ikke i stand til at besejre finske Jarkko Nieminen i søndagens første kamp. Danmarks es var længe godt med i kampen, men tabte 3-6, 6-3, 1-6, 6-7 til rutinerede Nieminen.

Dermed lå afgørelsen i hænderne på enten Mikael Torpegaard, som er nummer 880 i verden, eller finske Harri Heliövaara, der er nummer 829.

På papiret en jævnbyrdig affære, og sådan blev det også.

Finnen vandt de to første sæt, inden Mikael Torpegaard kom i gang. Danskeren tog tredje sæt i tiebreak, fjerde sæt i suveræn stil, og så lugtede det af dansk triumf.

Men Harri Heliövaara fik gang i spillet og bragte sig foran med et servegennembrud i femte og afgørende sæt. Han holdt danskeren bag sig frem til 5-3, og så var det meget tæt på samlet finsk triumf.

Men Torpegaard viste på ny både stædighed og vilje og vendte med fire vundne partier på stribe kampen på hovedet. Danskeren vandt med cifrene 4-6, 3-6, 7-6, 6-1, 7-5.

Dermed samlet danske sejr på 3-2 i kampe, og det betyder oprykningskamp med mulighed for at rykke op i den næstbedste række for landsholdet.

I oprykningskampen, der spilles 16.-18. september, venter Hviderusland, der slog Letland 4-1.

/ritzau/

 

Dagens Gossip