Nigeria fyrer 16.000 strejkende læger i ebola-skandale

Nigerias præsident, Goodluck Jonathan, har trodset advarsler fra sundhedsorganisationen WHO og fyret omkring 16.000 strejkende læger, der kræver bedre arbejdsvilkår og højere løn.

De strejkende læger vil ikke vende tilbage til deres arbejde, før forholdene forbedres, og det skader arbejdet med at standse udbredelsen af den dødelige sygdom Ebola, som hærger flere vestafrikanske lande.

Fredag blev endnu et ebola-tilfælde bekræftet i Nigeria, så Afrikas folkerigeste land nu i alt har 11 smittede indbyggere. Indtil videre er tre personer omkommet, mens 169 er under overvågning, oplyser sundhedsministeriet.

Sundhedsministeriet vil nu "foretage interne ordninger for at få alternative læger til at tage sig af patienterne", siger ministeriets talsmand, Isiaka Yusuf.

WHO har tidligere udtalt, at "en massiv styrkelse af den internationale reaktion" på ebola-truslen er nødvendig for at få udbruddet under kontrol.

Ifølge de nyeste tal er knap 1100 personer omkommet som følge af ebola i Nigeria, Guinea, Liberia og Sierra Leone.

Ebola forårsager massive blødninger og har en dødelighed på 90 procent. Den overføres via blod og andre kropsvæsker, og derfor er det kun folk, der har været i tæt kontakt med smittede, der er i risiko for selv at blive smittet.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip