Nigeria: Vi har spillerne til at slå Argentina

Der er meget at spille om for Nigeria, som onsdag aften møder Argentina i den sidste og afgørende gruppekamp ved VM i Brasilien.

Nigeria, som er afrikanske fodboldmestre, har fire point efter to gruppekampe og kan med en sejr over Argentina nå videre blandt de 16 bedste nationer for første gang siden 1998, hvor de grønne superørne imponerede.

Nigerias landstræner, Stephen Keshi, har en plan for, hvordan Argentina skal besejres og snydes for førstepladsen i gruppe F. Argentina er allerede videre efter to sejre i de to første kampe.

- Jeg har aldrig troet, at vi ikke ville nå blandt de 16 bedste. Vi har brug for hårdt arbejde mod Argentina. Og jeg har spillerne til det, fastslår Keshi.

Argentina, som har vundet VM to gange (i 1978 og 1986), vandt i de to første gruppekampe 2-1 over Bosnien og 1-0 over Iran.

Nigeria deltager ved VM for femte gang. Den bedste præstation er en 1/8-finale, som holdet nåede i både 1994 og 1998.

Nigeria spillede uafgjort 0-0 mod Iran og vandt 1-0 over Bosnien i de to første kampe. De har brug for mindst et point for at være sikker på at gå videre fra gruppen.

Argentina og Nigeria har mødt hinanden seks gange tidligere. Argentina har vundet fire gange, mens Nigeria har vundet en enkelt kamp.

Skulle Nigeria tabe til Argentina, er avancement stadig muligt for afrikanerne. Det kræver dog, at Iran ikke vinder over Bosnien i den anden kamp i gruppen.

Begge kampe i gruppe F begynder onsdag klokken 18.

/ritzau/

 

Dagens Gossip