Nigerias hær vil redde bortførte skolepiger inden for uger

admin

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Den nigerianske hær vil inden for få uger rykke ind i det område, hvor man mener, at omkring 200 nigerianske skolepiger bliver holdt fanget af den militante gruppe Boko Haram.

Det oplyser en statslig guvernør ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Militæret er allerede ved at bevæge sig ind i skoven, siger Kashim Shettima, guvernør i staten Borno.

- Vi tror på, at vi i løbet af de kommende uger vil finde de øvrige piger, siger guvernøren.

En af skolepigerne ved navn Amina Ali Dasha Nkeki, slap tirsdag væk fra skoven Sambisa Forest, hvor hun havde opholdt sig - angiveligt sammen med de andre piger. Sammen med sig havde hun sin fire måneder gamle baby.

Omstændighederne for befrielsen er stadig uklare.

Flere end 200 skolepiger blev bortført fra den afsidesliggende by Chibok i staten Borno 14. april 2014.

Befrielsen af en af dem øger håbet på, at de øvrige 218 piger også bliver fundet.

Amina Ali Dasha Nkeki mødtes torsdag med Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, som efterfølgende sagde på en pressekonference, at Amina Ali skulle fortsætte sin uddannelse.

Præsidenten har gjort det til sin vigtigste politiske opgave at knuse den militante islamistiske bevægelse, der siden 2009 har stået bag massakrer på civile i det nordøstlige Nigeria.

Amina Ali er blevet citeret for at sige, at alle pigerne befinder sig i Boko Harams varetægt, men at seks af dem er døde.

Nigerias militær, som har generobret større områder fra Boko Haram i løbet af de sidste 15 måneder, har angrebet Sambisa Forest siden slutningen af april for at bekæmpe de militante, der holder til der.

I alt var det 276 piger, der blev bortført fra skolen i Chibok i 2014, men det lykkedes en del af pigerne at flygte. Siden offentliggjorde Boko Haram billeder af de tilfangetagne piger og truede med at sælge dem på slavemarkeder.

/ritzau/