Nishikori efter finalenederlag: Næste år vinder jeg

Japans Kei Nishikori missede chancen for at blive Asiens første grand slam-vinder i herresingle, men han forlader US Open-anlægget i New York med troen på at kunne gå et skridt videre næste år og tage titlen.

Efter en imponerede række af sejre, med semifinalen mod den førsteseedede Novak Djokovic som højdepunktet, virkede det som om, at den 10.-seedede japaner var løbet tør for energi i finalen.

- Det er et virkelig hårdt nederlag, men jeg er rigtig lykkelig for at være i min første (grand slam, red) finale, siger Nishikori.

- Jeg er ked af, at jeg ikke fik trofæet i dag, men helt sikkert næste gang. Det har været to sjove uger.

Ingen af duellanterne havde før stået i en grand slam-finale, men Nishikori virkede mest præget af nervøsitet. Hans kroatiske modstander, Marin Cilic, fandt hurtigt ind en god rytme og bankede blandt andet 17 serveesser af sted mod kun to til Nishikori.

- Jeg tror, at vi begge to var ret nervøse. Især i første sæt, sagde Cilic efter sejren.

Den 24-årige japaner havde sine muligheder, men formåede kun at forvandle en ud af ni chancer for at bryde modstanderens serveparti, mens Cilic udnyttede fem af sine 11 muligheder.

Kroaten formåede finalen igennem at bruge sin kraftigere fysik. Med en højde på 1,98 meter og 82 kilo tung er han blandt de største spillere, mens Nishikori med sine 1,78 meter og 68 kilo er blandt de mindre.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip