NNIT lukker med markant stigning på børsdebut

Børsdebutanten NNIT kan gå glad og tilfreds på weekend, efter at selskabets aktie fredag er lukket i 157,5 kroner efter en stigning på 26 procent.

Det giver Novo Nordisks it-selskab en markedsværdi på lige knap fire milliarder kroner.

Frem mod børsnoteringen havde NNIT meddelt, at aktierne i selskabet var blevet revet væk af investorer i ind- og udland. Det gav selskabet en udbudspris på 125 kroner per aktie.

Selv om fredagens markante stigning kan virke som en voldsom udvikling, mener investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, at det nuværende kursleje vil holde den næste måneds tid, hvis der ikke kommer kurspåvirkende nyheder fra selskabet.

- I dag har den i ekstrem grad nyhedens interesse, konstaterer han over for Ritzau og tilføjer:

- Det vil den også have mandag og tirsdag, og så vil det begynde at fade ud. Men modsat vil der sidde nogle store investorer, som ikke fik de aktier, de havde regnet med, og som vil købe, hvis den begynder at falde mod 150.

Han forventer derfor et kursniveau på mellem 150 og 160 kroner per aktier, indtil selskabet kommer med nyheder, som påvirker fremtidsudsigterne.

En del af forklaringen på den store stigning er ifølge Per Hansen en generel, høj efterspørgsel efter nynoterede aktier.

- Hvis du får lov til at købe aktier i alle nye børsnoteringer over hele verden i en periode på 10 år, så vil du sidde tilbage med gennemsnitsafkast for første handelsdag på 10 til 12 procent, påpeger investeringsøkonomen.

Den fine introduktion hos NNIT kastede også glans over Novo Nordisk, hvis aktie steg en procent til kursrekorden 321,10 kroner.

Dermed fik medicinalselskabet forøget sin egen markedsværdi med godt 6,5 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip