Nødhjælpsarbejder dræbt i Ukraine

En schweizisk nødhjælpsarbejder fra Røde Kors blev dræbt, da mortergranater torsdag slog ned i en bygning i midten af Donetsk, som er en højborg for de prorussiske separatister i Ukraine.

Det står ikke umiddelbart klart, hvem der står bag angrebet, som øger frygten for en optrapning af den værste krise i Ukraine siden indgåelsen af en våbenhvile 5. september.

Våbenhvilen har været brudt flere gange.

Store dele af Donetsk, der er et centrum i kulmineområdet i den østlige del af landet, er blevet forladt. Storbyen var tidligere hjem for næsten en million russisk-talende ukrainere.

Onsdag blev 10 mennesker dræbt af granatangreb i Donetsk. Det skete i nærheden af en skole, hvor det var første skoledag.

I en erklæring torsdag udtrykker EU bekymring over den seneste udvikling i det østlige Ukraine.

- Vi er bekymrede over intensiveringen af kampe, selv om en våbenhvileaftaler er på plads, siger en talsmand for EU's diplomatiske tjeneste.

Det er planen, at der 19. september skal oprettes en større stødpudezone for at styrke den skrøbelige våbenhvile.

Syv ukrainske soldater blev dræbt søndag, da prorussiske separatister ramte en militærkolonne med en granat.

Ukraines parlament i hovedstaden Kijev vedtog tidligere i denne måned lovgivning, der giver indbyggerne i de russisktalende regioner i Østukraine begrænset selvstyre.

Lovgivningen opfordrer til, at der holdes valg inden 7. december, men oprørslederne har sagt, at de selv bør have beføjelser til at fastsætte valgdatoen.

Prorussiske oprørere i Donetsk og Lugansk i Ukraine meddelte således i sidste uge, at de holder valg 2. november.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip