Nøgledestinationer kan gå fri af Norwegian-strejke

Flyselskabet Norwegians ruter, som betjenes med fly og personale baseret i Spanien, Finland, England, USA og Thailand vil sandsynligvis ikke blive berørt af strejkende Norwegian-piloter.

Det skriver branchesitet Check-in mandag.

En stor gruppe skandinaviske Norwegian-piloter forventes at nedlægge arbejdet onsdag. Ifølge Check-in drejer det sig om 650 piloter.

Det betyder, at de ruter, som betjenes med fly og personale fra baserne i Spanien, Finland, England, USA og Thailand i høj grad ikke bliver berørt.

Personalet på baserne uden for Skandinavien er ifølge Check-in nemlig ikke ansat i Norwegian Air Norway ligesom deres skandinaviske kolleger.

Dermed vil Norwegians flyvninger fra København til London Gatwick, Helsinki og adskillige destinationer i Spanien formentlig stadig blive gennemført.

Det samme vil være tilfældet med Norwegians langdistanceflyvninger til Bangkok og en række destinationer i USA. De betjenes nemlig af personale, der har baser i Thailand og USA og er ansat i Norwegians irske langdistanceselskab, skriver Check-in.

De skandinaviske piloters fagforening, Parat, har tidligere luftet sin bekymring for, at Norwegian kunne finde på at lade piloter fra de ikke-skandinaviske baser betjene de ruter, som deres skandinaviske kolleger normalt tager sig af.

I så fald ville Norwegian-piloter med base i Spanien eller England sidde i cockpittet på eksempelvis Norwegians flyvninger mellem København og Aalborg.

Forhandlingerne mellem de skandinaviske piloter i Norwegian Air Norway og ledelsen stødte på grund i weekenden. Parterne kan ikke blive enige om løn, pension og forsikringsforhold.

Striden i Norwegian handler også om, at Norwegian gerne vil have de skandinaviske piloter til at arbejde lige så meget som deres kolleger på baserne i Spanien, England og Finland, skriver Check-in.

/ritzau/

 

Dagens Gossip