Nøglekamp bliver en mental udfordring for VM-holdet

Det var ikke sjovt, mens det stod på, og stoltheden fik nogle skæmmende ridser i lakken, men torsdagens 1-10-ydmygelse mod Rusland skal være glemt, når kampen mod Letland går i gang fredag aften.

Mødet med letterne bestemmer, om Danmark kan stile efter kvartfinalen, eller om det i stedet skal handle om nervepirrende nedrykningskamp i de sidste puljekampe ved VM.

- Det er en mental udfordring. Men vi skal være så professionelle, at vi kan lægge Rusland-kampen bag os og starte på en frisk fredag morgen, siger forwarden Morten Poulsen.

Letland har to point efter fire kampe og er dermed to point efter Danmark.

En dansk sejr vil aflive enhver frygt for nedrykning og samtidig tillade spillerne at drømme om en plads i kvartfinalen.

- Vi må håbe, at det giver en god virkning at få sådan en røvfuld, som vi fik af russerne. Nu ved vi virkelig, hvad det handler om mod Letland. Vi tager det med fra kampen, som vi kan, og så glemmer vi den, siger Stefan Lassen.

To kampe på to dage er hård kost, men ishockeyspillere er vant til den slags, og de er trænet i ikke at dvæle ved fortiden.

Den evne bliver vigtig mod letterne, der har fordel af at have haft en fridag torsdag.

Landstræner Jan Karlsson er da også overbevist om, at hans spillere kan håndtere opgaven.

- Nu er det her kun historie. Kampen mod Rusland er lukket og forbi. Man må tage lærdom af sine fejl og komme videre, siger landstræneren.

Kampen mellem Danmark og Letland begynder klokken 19.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip