Nørregade bliver til fanzone når Brøndby gæster Odense

Elo Christoffersen

|

26/04/2013

Dagens topnyheder

Der er lagt op til fodboldfest, når OB på søndag klokken 17 tager imod Brøndby IF på den fynske hjemmebane i Odense. Fyns Politi forventer, der vil være flere hundrede fodboldfans i Odense i forbindelse med kampen.

For at skabe de bedst mulige rammer for de mange fans, vil Nørregade søndag eftermiddag være omdannet til fanzone. Det betyder, Nørregade vil være afspærret mellem Østre Stationsvej og Asylgade i tidsrummet mellem klokken 12.30 og 16 på strækningen mellem Østre Stationsvej og Asylgade.

- Fra politiet vil vi gerne skabe det bedste rammer for at få en festlig eftermiddag i fodboldens tegn. Derfor har vi valgt at gøre Nørregade til en fanzone, så de mange fans har de bedste ramme inden kampen, siger politiinspektør Bjarne Sørensen fra Fyns Politi.

Selv om der oprettes fanzone i Nørregade, vil de mange fodboldfans formentlig præge gadebilledet mange steder i Odense på søndag. Også politiets dialogbetjente i deres let genkendelige gule veste, vil sætte deres præg på gadebilledet. De er uddannet til gennem dialog at skabe tryghed for både fans og andre borgere i forbindelse med afviklingen af kampen.

- Vi forventer, der vil være  flere hundrede fodboldfans i byen både før, under og efter kampen. Mange af  Brøndbys fans kommer til Odense med toget, og vi håber selvfølgelig på, at det vil blive en stemningsfuld og  fornøjelig dag uden ballade, siger Bjarne Sørensen og understreger, at Fyns Politi  ikke har oplysninger om, at der er lagt op til hverken uro eller andet i forbindelse med kampen.

I den periode, hvor fanzonen er effektiv i Nørregade, har Fynbus i tæt samarbejde med Fyns Politi omlagt de busruter, der plejer at køre gennem Nørregade.