Nogen glemte et par briller på et museum - alle troede, at det var kunst

Nils Würtzenfeld

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Om man er til guldaldermalerier, popart eller afføring på dåse, så vil debatten om, hvad der er kunst, og hvad der ikke er, formentlig aldrig blive færdigdebatteret.

De fleste har dog en klar mening om, hvad de kan lide, og hvad der bare er fjollet, og på The San Francisco Museum of Modern Art fik blev museumsgæsterne for nylig udsat for det sidste. Det skriver Independent.co.

Her havde en kreativ spøgefugl nemlig efterladt et par briller på det blankpolerede museumsgulv for at se, om gæsterne tog notits af dem. Og ganske rigtigt.

Flere af gæsterne faldt i med begge ben og troede, at brillerne var et postmoderne kunstnerisk mesterværk.

Idémanden bag drilleriet var den 17-årige TJ Khayatan, der fortæller, at han ikke kunne lade være med at teste museets besøgende.

- Da vi ankom til museet, var vi ret imponerede over kunstværkerne, men noget af kunsten gjorde alligevel ikke det helt store indtryk. Vi stødte blandt andet på et udstoppet dyr og et gråt tæppe, og vi diskuterede, hvorvidt dette nu virkelig også imponerede folk i nærheden, fortæller Khayatan til hjemmesiden BuzzFeed.

Derfor besluttede han sig for at prøve de besøgende af for at se, hvad de var villige til at blive optaget af på museet. Han tog derfor sine briller af og placerede dem ligeså nøjsomt på gulvet.

Og ganske rigtigt. Ikke længe efter begyndte de første nysgerrige besøgende at undersøge ‘kunstværket’. Der blev diskuteret, debatteret og taget billeder, mens Khayatan kunne se hovedrystende til.

Den 17-årige joker tweetede efterfølgende hele optrinnet, og siden 24. maj har tweetet allerede blevet delt mere end 45.000 gange.

Khayatan har siden afsløret, at han tidligere had haft samme succes med at efterlade en baseball-kasket på et andet museum.

 

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler: