Noma presses i kampen om titlen som verdens bedste

To danske restauranter kan allerede prale af at være med i verdens gourmetelite, men øjnene er rettet mod Noma, når verdens bedste restaurant 2015 mandag bliver kåret.

Noma generobrede den fornemme titel sidste år, efter at have været forvist til andenpladsen et enkelt år. Før det havde køkkenchef og medejer René Redzepis nordiske stjernerestaurant haft hæderen som verdens bedste tre år i træk.

Restauranternes verdensrangliste kaldes World's 50 Best Restaurants. Den offentliggøres af det britiske Restaurant Magazine.

Men det er ikke selvskrevet, at det danske ikon stryger ind og snupper førstepladsen for femte gang.

Forrige års nummer et, spanske El Celler de Can Roca, er en af de største udfordrere til titlen sammen med italienske Osteria Francescana samt amerikanske stjerner som Eleven Madison Park og Alinea.

Samtidig brager sydamerikanske og japanske restauranter frem.

Som appetizer til mandagens gastronomiske prisuddeling blev pladserne fra 51 til 100 afsløret i sidste uge.

Her er Danmark repræsenteret med to restauranter. Østerbro-restauranten Geranium er lige akkurat faldet ud af top-50 med en placering som nummer 51 mod sidste års 42.-plads.

Til gengæld er restaurant Amass, der satte første tallerken på bordet for sine gæster i 2013, stormet ind på den internationale liste og ligger som nummer 66 i verden.

Noma har været at finde på den prestigefulde liste i ni år i træk, efter at den debuterede som nummer 33 i 2006.

Bliver Christianshavn-restauranten kåret som nummer et mandag, har den dermed toppet ranglisten i halvdelen af sine år blandt verdens bedste.

/ritzau/

 

Dagens Gossip