Nordea i fremgang efter første halvår

admin

|

17/07/2014

Dagens topnyheder

Storbanken Nordea havde fremgang i første halvår. Nordea havde i første halvår 2014 et såkaldt ordinært resultat på 2231 millioner euro - svarende til 16,6 milliarder kroner. Det er en fremgang på næsten en milliard kroner i forhold til samme periode sidste år.

Koncernchef Christian Clausen er tilfreds med resultatet.

- Vi har i 2. kvartal 2014 set fortsat tilgang af kunder og stærk aktivitet, især på opsparingsområdet og inden for rådgivning af erhvervskunder om finansielle løsninger og kapitalmarkedstransaktioner.

- Indtægterne ligger fortsat på et pænt niveau på trods af lav låneefterspørgsel, lave renter og lav volatilitet, og vi fortsætter med at gennemføre vores initiativer for at sikre øget omkostnings- og kapitaleffektivitet, siger han i en kommentar til regnskabet.

Alene i andet kvartal fik Nordea et højere overskud end ventet. Det sker til trods for, at nettorenteindtægterne ifølge Ritzau Finans faktisk blev lidt lavere, end analytikerne havde ventet. Til gengæld overrasker bankens nedskrivninger positivt.

Bankens nettorenteindtægter faldt i andet kvartal til omkring 10,2 milliarder kroner, mod 10,3 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Nordea fortsætter den spareplan, som koncernchef Christian Clausen satte turbo på i forbindelse med årsregnskabet for 2013.

Ifølge regnskabet faldt de samlede omkostninger i første halvår fire procent, hvis man ser bort fra de såkaldte omstruktureringsomkostninger, som udgjorde 190 millioner euro svarende til 1,4 milliarder kroner.

/ritzau