Nordeuropas største drejebro sejles ind til Odense

På mandag ankommer Nordeuropas største drejebro til Odense Havneterminal. Siden midten af juli har den været undervejs fra Shanghai med 5.000 tons stål, som i løbet af de kommende uger forvandles til Odins Bro.

Skibet fra Kina er ladet med to brofag på godt 100 meter stykket. Sammen med ringbjælker, landfæster og en stibro skal de monteres på betonkonstruktioner på tværs af Odense Kanal og danne Odenses nye vartegn Odins Bro. By – og Kulturrådmand Steen Møller er begejstret:

- Diskussionen om kanalforbindelsen har stået på siden 1950'erne, så det er en trafikal revolution for Odense, at vi nu endelig får gjort vores ringvejssystem færdigt.

Stålet bliver lagt over på land i løbet af den kommende uge, hvor brofagene rulles ind på et par rulleskøjter i form af et par meget store stålbjælker. Desuden ankommer en kæmpe flydekran for at løfte de mindre dele ind på plads.

Montagen af broen kommer til at foregå i løbet af en tre ugers periode i denne måned og foretages af MT Højgaard A/S.

Broen skal være med til at lede al gennemgående trafik uden om Odenses bymidte for på den måde at skabe bedre plads for de bilister, som benytter sig af byens mange tilbud.

Odins Bro bygges som en 4-sporet vej, og det forventes, at over 30.000 biler dagligt kommer til at krydse den 350 meter lange bro, når hele kanaforbindelsen står færdig i midten af 2014.

 

 

Dagens Gossip