Nordfransk møgvejr truer sprinternes første store fest

Efter fire dage fyldt med stress og barske forhindringer skulle onsdagens 5. Tour de France-etape have været en af de mere rolige dage med den obligatoriske sprinterafgørelse til sidst.

Men et sandt møgvejr i Nordfrankrig med øsregn og hård blæst truer i høj grad med at spolere festen for de hurtige afsluttere, for det er langt fra sikkert, at de magter at hænge på i alle 189,5 kilometer til Amiens.

- Der er så meget vind, at man kan forvente, at feltet splitter op. Så vi må sørge for at holde os til helt fremme, siger nordmanden Edvald Boasson Hagen, der er kaptajn for MTN-Qhubeka.

- Alle vil gerne sidde forrest i feltet på sådan en dag, så det bliver trangt, men det er det på den anden side altid i Tour de France, så det skal man være forberedt på, siger Boasson Hagen.

Han skal primært sørge for at holde holdets sprinter, Tyler Farrar, i en god position i afslutningen, hvis Farrar formår at sidde med.

- Det bliver en vild dag, forudser den amerikanske sprinter.

Umiddelbart er der ellers ikke så mange ben i onsdagens cykeltur fra Arras til Amiens.

Etapen er en smule kuperet, men ikke noget, der i normale tilfælde ville gøre den store forskel.

Men med de vejrforhold, som rytterne bliver budt, vil der utvivlsomt være hold, der forsøger at lave numre i sidevinden.

- Det bliver hektisk. Rytterne kommer til at køre 50 kilometer i sidevind. Så spørgsmålet er, hvor mange, der sidder fremme, når vi når Amiens, siger Orica-Greenedges sportsdirektør, Matthew White.

- Vejrforholdene spiller en kæmpe rolle – specielt i den første uge, når vi har havet lige ude til højre i ni dage i træk, siger Orica-Greenedges sportsdirektør Matthew White.

Også 6. etape torsdag, der bliver kørt helt ude ved kysten, skulle blive en forblæst affære.

/ritzau/

 

Dagens Gossip