Nordirsk målmager er på vej til at blive nationalhelt

Kyle Lafferty er ikke noget stort fodboldnavn i Europa. Den 27-årige angriber spillede i en årrække med succes for Glasgow Rangers, indtil klubben gik konkurs, og nu er han havnet i Norwich i den næstbedste række.

Her har han endnu sit første mål til gode i sæsonen, men til gengæld har Lafferty succes på en anden front.

Han er nemlig en af hovedkræfterne bag Nordirlands forrygende start på EM-kvalifikationen, hvor det nu er blevet til tre sejre i tre kampe.

Først blev Færøerne og Ungarn besejret, inden nordirerne tirsdag gjorde det af med de tidligere europamestre fra Grækenland med en 2-0-sejr. Og Lafferty har scoret i alle tre opgør.

- Han har alle de egenskaber, der skal til for at blive en god centerforward. Han har været fantastisk i de tre kampe, hvor han har mødt internationale forsvarsspillere, der bare ikke kunne stoppe ham, siger landstræner Michael O'Neill.

Lafferty selv er mere beskeden og roser hele holdets indsats i de seneste kampe.

- Hver eneste spiller tror, at vi kan kvalificere os til EM, og med sejren har vi sendt et kraftigt budskab ud.

- Vi vidste, at det ville blive svært mod grækerne, men vi har en fantastisk holdånd, siger Lafferty.

Nordirland fører kvalifikationsgruppe F fora Rumænien, der har syv point. De to lande mødes i et topbrag i Bukarest 14. november.

Nordirerne har aldrig tidligere kvalificeret sig til en EM-slutrunde. De har tre gange deltaget ved VM, senest i 1986, hvor det blev et farvel efter gruppespillet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip