Nordisk Ministerråd skærer hårdt i aktiviteterne i Rusland

Nordisk Ministerråds informationskontorer i Nordvestrusland afvikles på ubestemt tid, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det besluttede de nordiske samarbejdsministre onsdag på deres møde i Grønland.

Den danske formand for gruppen af nordiske samarbejdsministre, Carsten Hansen (S), ærgrer sig over, at Rusland, med sin beslutning om at give kontoret i Skt. Petersborg status som udenlandsk agent, har skabt en situation, som tvinger de nordiske lande til at afvikle aktiviteterne.

- At fortsætte vores aktiviteter under status som udenlandsk agent er uacceptabelt for de nordiske landes regeringer, siger Carsten Hansen i meddelelsen.

På nuværende tidspunkt findes der ingen reelle forudsætninger for at have aktiviteter på kontoret på grund af statussen som udenlandsk agent, lyder det fra formanden.

Samarbejdet med Rusland er fortsat vigtigt for Nordisk Ministerråd, og i den nærmeste fremtid vil det vise sig, på hvilket niveau det kommer til at fortsætte, siger Nordisk Ministerråds generalsekretær Dagfinn Høybråten.

- En så omfattende virksomhed, som Nordisk Ministerråd har haft i Rusland, kan ikke indstilles over en nat.

- Det forudsætter et organisatorisk og administrativt stort arbejde – både i relation til myndigheder, samarbejde og ansatte, siger generalsekretæren.

Beslutningen indebærer, at Nordisk Ministerråd vil opretholde det niveau af ressourcer, som ministerrådet anser for nødvendigt i forhold til samarbejdsaftalen mellem Rusland og Nordisk Ministerråd.

Der etableres en arbejdsgruppe med deltagere fra de nordiske lande, som vil se nærmere på udformningen af programsamarbejde med Nordvestrusland.

Beslutningen vedrører i praksis kontorerne i Skt. Petersborg og Kaliningrad samt igangværende aktiviteter i Murmansk, Petrozavodsk og Arkhangelsk.

Kontorerne i Nordvestrusland har sammenlagt cirka 25 medarbejdere, som vil blive berørt af beslutningen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip