Nordjyde tvang sin unge kæreste til at spise hundemad: Nu skal han i spjældet

En 29-årig mand fra Tårs i Nordjylland har gennem et par år udsat sin daværende kæreste for grov vold og ekstreme ydmygelser.

Det koster ham otte måneders fængsel, skriver Nordjyske.

Pigen var blot 16 år, da parret begyndte at komme sammen i midten af 2011.

Ifølge pigens udtalelser i Retten i Hjørring gik der ikke lang tid, før den 10 år ældre kæreste indledte sine mange voldshandlinger.

Ifølge anklagerne tæskede den 29-årige jævnligt kæresten. Han slog, sparkede og tog kvælertag.

Han skal også have tvunget hende til at spise hundemad fra en hundeskål, og ofte var volden ifølge anklagerne ledsaget af trusler om mere vold og trusler på livet.

Det kom for eksempel til udtryk ved en episode, hvor pigen blev truet med en tændt motorsav, der blev holdt op mod hendes hoved.

Under retssagen påpegede forsvareren ifølge Nordjyske, at den unge pige flere gange gennem de to og et halvt år, som forholdet varede, havde anmeldt sin daværende kæreste for vold, men at Nordjyllands Politi ikke rigtig havde taget det alvorligt.

Først da den 29-årige i 2014 blev sigtet for vold og voldtægt af en anden pige, reagerede myndighederne, sagde forsvareren ifølge Nordjyske.

For dén forbrydelse blev han i byretten idømt fængsel i et år og ni måneder, men da sagen kom for landsretten, blev han frifundet og modtog en erstatning på omtrent 300.000 kroner for uretmæssigt varetægtsfængsling, skriver Nordjyske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip