Nordjyder får bedre flyforbindelser til hele verden

Vejen til fjerne destinationer som Bangkok, Johannesburg og Mexico bliver en anelse lettere for nordjyderne.

Fra 30. marts 2015 flyver den tyske luftfartsgigant Lufthansa nemlig fra Aalborg Lufthavn til luftfartsknudepunktet Frankfurt to gange dagligt.

Det oplyser Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Den nye rute vækker stor glæde hos lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

- Det her er en mærkedag for os, for vi lagde for fem år siden en strategi om at skabe bedre forbindelser ud i verden for nordjyderne. Det her er et af de større resultater af den strategi, siger lufthavnsdirektøren til Nordjyske.

Også det tyske luftfartsselskab glæder sig over aftalen med Aalborg Lufthavn.

- Vi glæder os meget til at styrke vores udbud og synlighed i Vestdanmark og til snart at kunne byde vores midt- og nordjyske kunder velkommen om bord fra Aalborg.

- Aalborg er et rigtig godt supplement til vores øvrige ruter i Danmark og giver blandt andet gode forbindelser til det store rutenet i Europa og resten af verden, siger Lufthansas country manager Morten Balk i en pressemeddelelse.

Der vil være daglige fly fra Frankfurt til Aalborg klokken 8.15 og 15.55, mens nordjyderne kan flyve sydpå 10.35 og 18.15. Afgangene er lagt, så de passer med forbindelsesfly fra Frankfurt til destinationer i Østen.

Det er flytypen CRJ 900 med plads til 75 passagerer, der bliver sat ind på ruten.

Aalborg Lufthavn har beregnet, at den nye rute har et potentiale på omkring 18.000 passagerer om året. Det er det samme grundlag, som man i sin tid vurderede, at KLM ville have.

Det hollandske selskab har dog siden fået så stor succes, at det kommer til at fragte op mod 60.000 passagerer mellem Aalborg og Amsterdam i år, skriver Nordjyske.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip